Yöneylem Araştırması Eğitimi
11 Video, Ders Süresi: 75 gün
Dersler
Ders 1: Tanıtım
Ders 2: Kısa Tarihçe
Ders 3: Doğrusal Programlamada (DP) Modelleme
Ders 4: DP Çözüm Yöntemleri: Simpleks
Ders 5: DP’de Dualite ve Duyarlılık Analizleri-1
Ders 6: DP’de Dualite ve Duyarlılık Analizleri-2
Ders 7: Tam sayılı Programlama ve DP Mantıksal Operatörler
Ders 8: Amaç Programlama ve DP’da Kısıt Gevşetme
Ders 9: Taşıma ve Atama Problemleri
Ders 10: Ağ ve Akış Problemleri
Ders 11: Gezgin Satıcı ve Postacı Problemleri
Bu ders toplam 785 dk'dır.
Eğitim Hakkında
Bu ders optimizasyon teorisinin doğrusal programlama alanıyla ilgilidir. Ders, endüstri mühendisliği bölümlerinde ve harp akademilerinde lisans ve lisansüstü seviyede verilen Yöneylem Araştırması dersleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Derste konular matematik programlama bakışı ve çözüm algoritmaları yönü vurgulanarak incelenmiş, ayrıca konular arasında ilişkilendirmeye özel bir ihtimam gösterilmiştir. Yöntemlere ilişkin kodlar bu bakışı desteklemek amacıyla geliştirilmiştir ve Github dizininde paylaşılmıştır.
Derste modelleme ve algoritma detayları üzerinde derinlemesine durulmaya çalışılmıştır. Teorik bilgiler vurgulanırken, her bir teorik detay örneklerle açıklanmıştır. Verilen örnekler ve konularda, kitaplarda, nispeten az yer bulan, konulara ağırlık verilmiştir. Anlatılan konulara ilişkin sunumlar, Github üzerinden paylaşıma açılmıştır.
Eğitmen Hakkında
Doç. Dr. M. Fatih Hocaoğlu lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Müh. Fak. Endüstri mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Aynı zamanlarda, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1997 yılında araştırma görevliliği görevinden ayrılarak, Tübitak Bilişim Enstitüsünde araştırmacı olarak göreve başladı. Sakarya Üniversitesi’nde yürüttüğü doktora çalışmaları sonrasında, Arizona Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği bölümünde bulunan Yapay Zeka, Modelleme ve simülasyon ve merkezinde (Arizona Center for Integrative Modeling & Simulation) burslu araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü. 2006 yılında Tübitak’tan ayrıldığında, Sınır Gözetleme Optimizasyonu, Taktik Denizaltı Simülasyonu ve Komuta Kontrol Sistemleri projelerinde çalışmıştı. 2006 yılında özel sektörde araştırmacı olarak Modelleme ve Simülasyon, Yöneylem Araştırması, Yapay Zekâ alanlarında çalışmalarına devam etti. 2011 yılında girdiği İstanbul Medeniyet Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kurulmasında görev aldı ve 11 yıl bölüm başkanlığını yürüttü. Halen, kurucusu olduğu Agena Bilişim ve Savunma Teknolojileri AŞ’de, AdSiF (Agent driven Simulation Framework) ismini verdiği Etmen programlama, Modelleme ve Simülasyon dilini geliştirdi. Halen, bu dili kullanarak projeler gerçekleştirmekte ve üniversitede dersler vermektedir.
#AYEUM #yeniyöntemler #yöneylem #yöntem
Eğitmen: Doç. Dr. M.Fatih Hocaoğlu
Katılım Belgesi: Evet
Durum: Tüm Dersler Yüklendi
Garanti: %100 Memnuniyet ve İade Garantisi
Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkânı