Ders Detayı

Temel İstatistik ve SPSS İle Veri Analizi
13 Video, Ders Süresi: 75 gün

Dersler

Ders 1: Tanıtım

Ders 2: Değişken ve Değişken Türleri (TEMEL KAVRAMLAR)

Ders 3: Ölçme, Ölçek ve Ölçek Türleri (TEMEL KAVRAMLAR)

Ders 4: Betimsel İstatistikler (İSTATİSTİĞE GİRİŞ)

Ders 5: Dağılımlar ve Hipotezler (İSTATİSTİĞE GİRİŞ)

Ders 6: SPSS’e Giriş ve Verilerin Analize Hazırlanması

Ders 7: Betimsel İstatistikler, Uç Değer ve Normallik Testi

Ders 8: Ortalama Karşılaştırmaları (T testleri)

Ders 9: Ortalama Karşılaştırmaları (Tek Faktörlü ANOVA’lar)

Ders 10: Çok Faktörlü ANOVA, Karışık Desen ANOVA ve Tek Faktörlü ANCOVA

Ders 11: Ortalama Karşılaştırmasında Non-Parametrik Teknikler

Ders 12: Korelasyon ve Kısmi Korelasyon

Ders 13: Basit ve Standart Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi

Not:Bu ders toplam 275 dk'dır.

 

Eğitim Hakkında

Bu eğitimin temel amacı, istatistiği kolay bir şekilde öğreterek kullanılacak pek çok istatistik paket programında temel oluşturmak ve SPSS üzerinden çok sık kullanılan analizlerin mantığını, SPSS uygulamasını anlamaktır.

Eğitmen Hakkında

Prof.Dr. Kaan Zülfikar DENİZ Lisans ve yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında, Doktorasını ise Ankara Ünversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında 2008 yılında tamamlamıştır. 2002 yıılından beri Ankara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, Yardımcı doçent ve Doçent kadrolarında bulunmuş olup, halen Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında Profesör olarak görev yapmaktadır. Deniz yaptığı pek çok yayının yanısıra ulusal ve uluslararası bir çok projede de yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Prof.Dr. Kaan Zülfikar DENİZ “Herkes için İstatistikolay”, “Herkes için Bilimsel araştırmakolay” gibi alandaki bilgileri kolay öğrenmeyi sağlayan kitapların yazarı, “İstatistikolay 2- Çok Değişkenli İstatistik” gibi İleri İstatistik kitabının editörü ve bölüm yazarıdır. Buna ek olarak “Üst Düzey Düşünme ve 21. yy Becerilerinin Ölçülmesi” kitabının da yazarıdır. Eğitmen, özellikle istatistiği zor öğrenen sosyal bilimler alanındaki öğrencilere lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermiş olup aynı zamanda çok sayıda kurum personeline İstatistik, Araştırma Yöntemleri ve Ölçme-Değerlendirme alanında yetişkin eğitimi vermiştir.

#AYEUM  #yeniyöntemler #spss #istatistik

Eğitmen: Prof. Dr. Kaan Zülfikar DENİZ

Katılım Belgesi: Evet

Durum: Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100 Memnuniyet ve İade Garantisi

Özellikleri: İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma imkânı

 

 

 

 

 

Fiyat:
624,90 TL
Ders İzleme Süresi: 75 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 13
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

A.P.

HOCAM MERHABA. BEN ALP POLAT. DOKTORA ÖĞRENCİSİYİM VE TEMEL İSTATİSTİK VE SPSS İLE VERİ ANALİZİ DERSİNİZİ DİKKATLİCE TAKİP ETTİM. SİZE DANIŞMAK İSTEDİĞİM KONU, DOKTORA TEZİM İLE İLGİLİ HAZIRLAMAK İSTEDİĞİM BİR BAŞARI TESTİ HAKKINDA. BİR BAŞARI TESTİNİN AŞAMALARI, HAZIRLANMASI VE UYGULANMASI HAKKINDA SİZDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ AKŞAMLAR.


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Alp Bey Merhaba, Başarı testi geliştirme başlı başına bu dersin kapsamı dışında bir süreç. Bu dersle ilgili sorularınız olursa memnuniyetle cevaplmaya çalışırım. Başarı testi geliştirme konusunda farklı kanallardan yardım almanızı rica edeceğim. İyi günler dilerim


Ş.A.

HOCAM MERHABA, BİR NOKTADA KAFAM KARIŞTI. 1 BAĞIMSIZ DEĞİŞKENİN 2 BAĞIMLI DEĞİŞKEN ÜZERİNDE ÖN TEST- SON TEST KONTROL GRUPLU ETKİSİNE BAKMAK İSTEDİĞİMİZDE ONE-WAY ANOVA MI YAPMAMIZ GEREKİYOR? ÖRNEĞİN; YARATICI DANS ETKİNLİKLERİNİN MATEMATİK VE SANAT BECERİLERİNE ETKİSİNİ TEST- SON TEST KONTROL GRUPLU BİR DURUMDA BELİRLEMEK İÇİN NORMALLİKTE SAĞLANDIKTAN SONRA BENİM FİKRİM İNDEPENDENT-SAMPLES T TEST VE PAİRED-SAMPLES T TEST KULLANMAM YÖNÜNDEYDİ AMA BU VİDEODAN ANLADIĞIM ANOVA KULLANMAM YÖNÜNDE. TEK BAŞINA ANOVA KULLANMAM YETERLİ Mİ ONU DA BİLEMEDİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER, EMEĞİNİZE SAĞLIK...


Eğitmenin Cevabı (KAAN ZÜLFİKAR DENİZ)

Merhaba Şeyma hanım. Sorunuzun cevabını en açık şekilde yazmaya gayret edeceğim. Öncelikle t testi kullanmak tamamen yanlış. Çalışmanız için en ideal analiz öncelikle ANCOVA'dır. Böylece ön testler arası farklar da kontol altına alınmış olur. Eğer ANCOVA için gereken şartlar yerine gelmiyorsa bu durumda onun yerine Karışık Desen ANOVA (Mixed design) kullanılır. Sorunuzun cevabı bu kadar ama bilgi açısından ekleme yapayım. Eğer bu iki bağımlı değişkeniniz arasında literatürde veya sizin çalışmanızda orta ve üzeri korelasyon olsaydı (0,50^den büyük mesela)bu durumda MANCOVA veya MANOVA kullanılacaktı ki, bu iki konu çok değişkenli istatistiksel analizlerin konusudur. İleri istatistik kitaplarında veya derslerinde görülür. Umarım fayfalı olmuştur. İyi günler dilerim.