Ders Detayı

İktisat-İşletme Alanında SCI-SSCI Makale Yazma Stratejileri ve Akademik Yazma Eğitimi
7 Video, Ders Süresi: 105 gün

 Dersler 

Ders 1: Konu Seçimi ve Araştırma Amacını belirleme stratejileri

Ders 2: Araştırma Tasarımı

Ders 3: Özet Nasıl Yazılır?

Ders 4: Etkili Giriş Bölümü yazma

Ders 5: Hipotez Temellendirme

Ders 6: Metodoloji ve Bulguların Raporlanması

Ders 7:Sonuçların Raporlanması

Bu ders toplam 255 dk'dır.

#AYEUM  #yeniyöntemler #akademikyazma #yöntem

 

Eğitmen: Doç. Dr. Bora YILDIZ

Katılım Belgesi: Evet

Durum:  Tüm Dersler Yüklendi

Garanti: %100  Memnuniyet ve İade garantisi

Özellikleri:  İnteraktif, Online Sınav, Eğitmene soru sorma ve imkanı

Fiyat:
799,90 TL
Ders İzleme Süresi: 105 Gün
Erişim Zamanı: 7/24
Video Sayısı: 7
Durum: Satın Alınabilir
Favoriye Ekle


Tanıtım Videosunu İzle



Örnek Dersi İzle

Puanlar 0 Kişi Oyladı (0/100)

0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi
0 Kişi

Yorumlar

M.O.

HOCAM MERHABA ; BİR SCI VEYA SSCI DERGİYE MAKALE GÖNDERME VE MAKALE GÖNDERİRKEN NELERE DİKKAT ETMEMİZ, YAZARLAR İÇİN AUTHOR GUİDE KISMINDA NELERE ÇOK DİKKAT ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ, EDİTÖRLER İLE İLETİŞİM ÖRNEKLERİ SÜREÇLERİNİ İÇEREN BİR VİDEO ÇEKEBİLİRMİSİNİZ ? EVDE KALDIĞIMIZ BU GÜNLERDE OLDUKÇA İYİ OLUR HEM DE EĞİTİMİN BAŞLIĞINDA GEÇEN SCI VEYA SSCI DERGİ KISMI DA EĞİTİMİN İÇİNE GİRMİŞ OLUR SAYIN HOCAM. EMEKLERİNİZ VE İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILARIMLA,


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba Murat bey, Söylediğiniz hususlardaki bilgilere deneyimlerim kapsamında videolarda bahsetmeye çalıştım. Ancak editörle iletişim konusunda net bir şey söylemek malesef zor. Konunuzun önemini ve araştırmanızın dergi ile olan ilişkisini anlatan bir Cover Letter yazabilirsiniz. Dolayısıyla oldukça değişik parametreler ve kişisel konuları içeren bu konuda net bir video yorumu yapmam doğru olmayacaktır. Başka bir ifadeyle subjetiflikyten olabildiğince uzaklaşma gayretiyle bu durumu biraz tecrübe ederek yaşamanızı önermekteyim. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.


S.A.

MERHABA, LİTERATÜRDE AŞIRI OLGUNLUĞA ULAŞMIŞ KONUYU NASIL ANLARIM? DİĞER BİR İFADEYLE WEB OF SCİENCE DE TARAMA SONUCUNDA İLGİLENDİĞİM KONUNUN, YAKLAŞIK HANGİ SAYIDA OLMASI GEREKLİDİR Kİ OLGUNLUK UZAĞINA DÜŞMEYEYİM? TEŞEKKÜR EDERİM


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba, İlgilendiğiniz konunun aşırı olgunluğa ulaşmasıyla ilgili spesifik bir rakamdan söz etmek çok doğru olmayacaktır. Ancak çeşitli göstergelerden bunu anlayabiliriz. Bunlar kısaca şöyledir; 1) Araştırdığınız konuyla ilgili çok sayıda makale olmaması (çok sayıdan kasıt kısa zamanda literatüre hakim olamayacak sayıda çalışma olması) 2) İncelediğiniz konuyla ilgili gerek "google scholar" gerekse "web of science" veri tabanlarında çok az sayıda çalışma olmasıdır. Örnek; eğer incelediğiniz konuyla ilgili literatürde en fazla 50 çalışma varsa yeterince olgunlaşmamış bir alanda çalışıyorsunuz demektir. Özetle, çalışmak istediğiniz alana hakimiyetiniz aylar sürecekse başka bir ifadeyle konuyla ilgili makaleler aşırı fazla ise olgunlaşmış bir alanda çalışma yapmaya çalışıyorsunuz demektir. Önemli olan burada şu hususu gözden kaçırmamak; olgunlaşmış alanlarda da çok iyi yayınlar yapabilirsiniz. Ancak olgunlaşmamış alanlarda daha fazla boşluk olacağından bu tip araştırma alanlarında kısa bir zaman sonrasında verimli olmanız daha muhtemeldir diyebiliriz.


İ.C.

SAYIN HOCAM, DEĞERLİ KATKILARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. GERÇEKTEN SON VİDEOYA KADAR KEYİFLE DİNLEDİM VE BİRÇOK NOT ALDIM. NAÇİZANE KÜÇÜK BİR ÖNERİM OLABİLİR. EĞİTİM BOYUNCA VERİLEN ÖRNEKLE VE BİRÇOK BAŞLIKTA AĞIRLIKLI BİRİNCİL VERİLER İLE ÇALIŞILAN YÖNTEMLER ÜZERİNE KURGUNUZU YAPMIŞSINIZ. YANİ DAHA ÇOK İŞLETME BÖLÜMÜ ARAŞTIRMACILARININ KULLANDIĞI ANKET YÖNTEMLERİ ÜZERİNE ANLATIMLAR VE ÖRNEKLER MEVCUT. İKTİSAT ALANI İLE İLGİLİ UYARILAR VE ÖNERİLER BİRAZ EKSİK KALMIŞ GİBİ GELDİ. AMA GENEL OLARAK MANTIKSAL ÇERÇEVE VE FARKINDALIK OLUŞTURMA KONUSUNDA ÇOK FAYDALANDIK. EMEĞİNİZE SAĞLIK HOCAM..


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba İbrahim bey, Değerli görüşleriniz ve önerileriniz için teşekür ederim. Videolar faydalı olduysa ne mutlu. Açıkçası değindiğiniz hususta haklısınız. Yönetim ve strateji uzmanı olduğumdan ötürü örneklemeler daha çok işletme ağırlıklı oldu. Ancak genel olarak işeltme ve iktisat alanındaki prestijli dergilerde yayınlanan makalelerde dikkat edilen hususları bir alana spesifik olmadan genel bir çerçevede sunmaya çalıştım. Dolayısıyla verilen örnekler konuları biraz daha somutlaştırmak adına yapılmakla beraber çalışılacak alanlara ilişkin bir öneri içermemektedir. Verilerle ilgili hususa gelince videolarda herhengi bir analiz yönteminin nasıl yapıldığına ilişkin bilgi sunulmadığından birilcil ya da ikincil veri ayrımına girilmemiştir. Burada daha çok makaledeki özgünlük hususuna değinilmiş, bölüm başlıkları altında ne tür veriler verilmeli sorusu yanıtlanmaya çalışılmış ve genel olarak süreç içerisindeki zorluklar ve bu zorluklarla nasıl baş edilebilir stratejileri sunulmaya çalışılmıştır. Tekrar ilginiz ve katkılarınız için teşekkür eder, çalışmlarınızda kolaylıklar dilerim.


M.B.

BORA HOCAM MERHABA. ETKİLİ GİRİŞ BÖLÜMÜ YAZMAYLA İLGİLİ VİDEONUZU İZLEDİM VE AKICI BİR ANLATIMLA KONUNUN İYİ BİR ŞEKİLDE ANLAŞILMASINA KATKIDA BULUNDUĞUNUZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN. HOCAM, BU ANLATMIŞ OLDUĞUNUZ ETKİLİ GİRİŞ BÖLÜMÜNÜN NASIL YAZILMASIYLA İLGİLİ UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ BİR MAKALENİN GİRİŞ BÖLÜMÜNÜ OKUYARAK, KONUNUN DAHA DA İYİ BİR ŞEKİLDE ANLAŞILMASI SAĞLANABİLİR Mİ? BÖYLE BİR VİDEO ÇEKEBİLİR MİSİNİZ? ANLATILAN VİDEOLARIN BAZILARINI İZLEDİĞİMDE VİDEOYU ANLATAN HOCALARIMIZ GENELLİKLE YAPMIŞ OLDUKLARI ARAŞTIRMALAR İNGİLİZCE İSE BU ARAŞTIRMALARI TÜRKÇE'YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR. YA DA BAŞKA YABANCI YAZARLARIN ARAŞTIRMALARI KONU ANLATILIRKEN TÜRKÇE'YE ÇEVRİLMEYE ÇALIŞILIYOR. BU ŞEKİLDE ZAMAN KAYBI OLMAMASI İÇİN VE EMERALD YA DA BAZI YAYIN EVLERİNİN VERİ TABANLARI ZATEN MAKALELERİ SAĞ TUŞ YAPARAK ANINDA TÜRKÇE'YE ÇEVİRDİĞİ İÇİN VE ÇEVİRİDE YAPAY ZEKA KULLANILDIĞI İÇİN ÇEVİRİLERİN ORTA DÜZEYDE BİLE OLMASI BİZLER GİBİ BİLGİYE AÇ İNSANLARI İNANIN ÇOK MUTLU EDECEKTİR. İLERİYE YÖNELİK OLARAK FARKLI ARAŞTIRMA DESENLERİNDE YAPILMIŞ ARAŞTIRMALARI BU PLATFORMDAKİ HOCALARIMIZ ÇOK İYİ ANLATIYORLAR. ANCAK, BU FARKLI DESENLERLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR HERHANGİ BİR MAKALE YA DA TEZ ŞEKLİNDE BAŞTAN SONA CÜMLE CÜMLE OKUNARAK AÇIKLANMAYA ÇALIŞILSA İDDİA EDİYORUM TÜRK BİLİM DÜNYASI YAPACAK OLDUKLARI ARAŞTIRMALAR İÇİN YENİ BİR İVME KAZANACAKTIR. EĞER BU PALTFORMDA BU TALEPLERİMİZ KARŞILANAMZSA VAY GELDİ BENİM GİBİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN HALİNE. İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ SİZLER GİBİ SESİMİZİ DUYURABİLECEK BİLİM İNSANLARI VAR.


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba Muhammet bey, olumlu yorumlarınız ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Örnek makaleleri web sayfamdan (https://avesis.istanbul.edu.tr/borayildiz/yayinlar) bulabilirsiniz. Aşağıdaki makaleleri tamamı SSCI, SCI ve SCI-Ekxpanded indexlerinde taranmaktadır. 1) Relationship Between Work-Family Conflict and Turnover Intention in Nurses: A Meta-Analytic Review (SSCI) 2) Turnover intention linking compulsory citizenship behaviours to social loafing in nurses: A mediation analysis (SSCI) 3)The mediating role of trust in leader in the relations of ethical leadership and distributive justice on internal whistleblowing: a study on Turkish banking sector (SSCI) 4)Impact on Presenteeism of the Conscientiousness Trait: A Health Sector Case Study (SSCI) 5) How Burnout Affects Turnover Intention? The Conditional Effects of Subjective Vitality and Supervisor Support (ESCI) 6)The Moderating Effect of Collective Gratitude on the Overqualification-Turnover Intention Relationship (ESCI) 7) Drivers of innovative behaviors: The moderator roles of perceived organizational support and psychological empowerment (ESCI) 8)How Burnout Affects Turnover Intention? The Conditional Effects of Subjective Vitality and Supervisor Support (ESCI) Türkçe olarak aşağıdaki makaleyi referans alabilirsiniz: İyi Bir Asker Mi? İyi Bir İllüzyonist Mi? Kariyerizm ile Zorunlu Vatandaşlık Davranışları Arasındaki İlişkide İşten Ayrılma Niyetinin Rolü Malesef şuan için belirtmiş olduğunuz içerikte bir video çekmeyi planlamıyorum. SSCI indekste yayın yapmak için yayınları ingilizce okumayı ve ingilizce yazma becerileriniz geliştirmenizi öneririm. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.


M.B.

BORA HOCAM KUSURA BAKMAYIN AYNI YORUMU 2 DEFA GÖNDERMİŞİM. YORUMUN BİR TANESİNİ SİLEBİLİR MİSİNİZ HOCAM?


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba Muhammet bey, Ben silemiyorum maalesef. Sanıyorum ilgili arkadaşlar silecektir. Başarılar,


M.B.

BORA HOCAM ŞİMDİ DE ÖZET NASIL YAZILIR VİDEONUZU İZLEDİM. ANCAK, BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİR. VİDEONUN SONUNDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN KAYNAKÇALARDAKİ ATFI YAPMIŞ OLDUĞUNUZ KAYNAKLARI TAVSİYE ETMİŞSİNİZ. HOCAM, ELBETTE Kİ, KİTAPLARDAN BU VEYA BUNA BENZER KONULAR OKUYARAK ÖĞRENİLEBİLİR. MADEM Kİ, BÖYLE GÜZEL BİR BİLGİLERİN PAYLAŞILDIĞI PLATFORM OLUŞTU. ÖYLEYSE, DERS 3: ÖZET NASIL YAZILIR? IN ALTINA DERS 3: FARKLI KAYNAKLARDAN ALINAN ÖZET ÖRNEKLERİ ŞEKLİNDE ÖZETLER ALINSA, SİZİN ANLATMIŞ OLDUĞUNUZ BU KONULAR, 5 N GİBİ DAHA DA İYİ BİR ŞEKİLDE UYGULAMALI BİR ŞEKİLDE SOMUTLAŞTIRILSA ÖĞRENCİLER İÇİN DAHA DA VERİMLİ OLMAZ MI? YANİ BİLGİNİN FORMÜLE EDİLMİŞ HALİ YALNIZCA ATIF YAPILAN KİTAPLARIN SATIR ARALARINDA KALMAYIP BU DEĞERLİ PLATFORMDA GENEL HATLARIYLA DEĞİL DE AYRINTILI BİR ŞEKİLDE KARŞIMIZA ÇIKSA BİZLER İÇİN DAHA DA VERİMLİ OLMAZ MI HOCAM?


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba Muhammet bey, Videoların faydalı olmasına sevindim. Bu platformun faydası yönündeki görüşlerinize katılıyorum. Ancak hem kendi yayınlarımı ön plana çıkarmak istememem hem de bu bilgilerin özet için yeterli olmasına rağmen dergilerdeki hakem süreçlerinde değişime uğramasından dolayı örnek makale gösterimini tercih etmedim. Çalışmaları değerlendiren hakemlerin akademik birikim ve donanımlarına göre maalesef doğru olduğunu bildiğimiz yazım kriterleri hakemi ikna edebilmek adına değişebilmekte. Bu nedenle videoda belirttiğim kriterler odaklanıp sonrasında sürece göre revizyonlar yapmak yerinde olacaktır. Bu bağlamda araştırmacıların yazım esnekliği kazanması ve asgari bilgileri vermesi açısından örnek özet gösterimlerinin okuyucunun bakış açısını sınırlandıracağı kanaatindeyim. Size tavsiyem, söylediğim kriterler göre öncelikle kendiniz özetler yazınız. Akabinde de başkalarının yazmış olduğu çalışmaları bu şablona göre değerlendiriniz. Göreceksiniz ki bir çok çalışma ya eksik bilgi sunmakta ya da gereğinden fazla bir bilgi sunarak okuyucunun odağını dağıtmakta ve zamanını tüketmektedir. Tekrar olumlu ve yapıcı geribildirimleriniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.


M.B.

BORA HOCAM, VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLER İÇİN ÇOK SAĞOLUN.


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Rica ederim. Başarılar.


M.B.

BORA HOCAM, TEZLERİN GİRİŞ BÖLÜMÜNÜ YAZMAYLA MAKALENİN GİRİŞ BÖLÜMÜNÜ YAZMANIN MANTIĞI AYNI DEĞİL Mİ HOCAM? BİR DİĞER İFADEYLE, SİZİN ETKİLİ GİRİŞ BÖLÜMÜNÜ YAZMA VİDEOSUNDA ANLATTIKLARINIZI DİKKATE ALARAK TEZİN GİRİŞ BÖLÜMÜ DE AYNI MANTIKLA YAZILABİLİR Mİ HOCAM?


Eğitmenin Cevabı (BORA YILDIZ)

Merhaba Muhammet bey, Sorunuza cevabım evet şeklindedir. Her ne kadar tez ve makale farklı formatlardaki yayınlar olsa da temel olarak yanıtlanması gereken cevaplar şu şekildedir; Ne? Neden? Nasıl? Ne zaman? Sonuç olarak ne buldunuz? Başarılar.